Exakt hur Japanese knivar Är faktiskt Bruged In?


 

Japansk kniv Anvisningar

planeten av kök knivar kan runt separerade in till två övergripande grupper: Western knivar, som är faktiskt ursprunget på tyska och även franska bestick sed, och även japanska knivar, några av som kan vara spåras tillbaka århundraden till samurajernas dagar liksom deras ökända skarpa falchions.

Variationen I Between japanska liksom Western knives

Traditionell japansk knivar kommer in ett stort utbud av former och storlekar, som är designade för att göra anpassad uppgifter, gilla slakta fisk och även reducera grönsaker, nudlar, sashimi, ål, eller blåsfisk om reducing blåfisk är något du önskar. Dessa knivar har i det förflutna included enkelfasade skärare, vilket betyder att de är faktiskt gjutna enkelt på ena sidan liksom är faktiskt som ett resultat korrekt- eller till och med vänsterhänt. Dessa skärare efter det blend into en flavor that är faktiskt tagen into ett trä hantera.

Western side knivar, alternativt, har design alldelesta hem kockar i USA är faktiskt förmodligen bekanta med, som samt är ambidextrous medvetet: klingan är faktiskt slipad symmetriskt på båda kanterna , för en dubbelfasad sida. Traditionell Västerländsk blad tar hand om är dessutom allmänt hjälpt till att göra kommer från 2 delar av lövträ eller komposit material som är används för att club sandwich smaken och efter det är faktiskt säkrade tillsammans med nitar. Om du borde är söker det bästa kökskniv, du enkelt hitta den på https://ipsnews.net/business/2021/10/26/huusk-kniv-recensioner-vad-kan-den-japanska-kokskniven-verkligen-gora/ webbplats.

Ännu en funktion som ofta tenderar att särskilja japanska knivar från västerländska de är fastheten i stålet de använder. orientaliska knivar, i genomsnitt, innehav stål soms tuffare än västerländska, som gör för knivar som har en tendens att vara ännu mer krossbar men kan liksom dessutom, om du akta dig med dem, håll deras sida mycket längre. De mjukare stålen användes i flera västra sidan knivar är faktiskt mycket färre brytbar, så deras mikrotunna blad fördelar kan slät åt ena sidan eller en ytterligare före de skada; en vikt överhand kan vara återställ med en förfining stav, något som kommer fungerar effektivt tillsammans med ännu mer svagt, hårdare stål av en österländsk kniv. När det kommer möjlighet att reparera en orientalisk cutter, måste du need ett bryne.

Metallic fasthet är avslöjad som en siffra på Rockwell Scale , som mätare mängden stress den behöver trycka en indrag rätt in en produkt samt, när det kommer till stål knivar, är normalt uttryckt som ett HRC variant. Japanese blades ofta har en HRC poäng på låg 60-talet, medan många västerländsk knivar innehav stål som är faktiskt något mjukare, tillsammans med rankningar på högre 50-talet.

Dessa skillnader bara tar emot dig tills nu, men, med tanke på att många österländska knivmakare transcend typisk östlig designer för att erbjudande en stor variation av hybrid knivar som blandar japanska liksom västerländska egenskaper santoku liksom gyuto knivar är rimligt normal instanser. Ibland, östliga företag faktiskt tillverkar knivar som har mycket mer lika tillsammans med deras västra sida motsvarigheter än de slutar med mer standard östliga. I huvudsak, vad vårt team enkelt nämna med försäkran är att det faktiskt förbereder en orientalisk blad utöver en västerländsk en är att orientaliska bladen är gjorda i Japan.

Bara hur Japanese knives Är faktiskt Helped Make?

Men vem hjälper till att göra dessa knivar, och även vad egentligen method som? Det finns flera storstadsområden i Japan som faktiskt populära för sina knivar, bestående av Sakai (nära Kyoto), Seki (i Gifu-prefekturen). För att se metod i första hand besökte en orientalisk blad tillverkningsanläggning i förra året. Eller, mycket mer effektivt, jag såg 8 orientaliskt Kökskniv tillverkningsanläggningar. Det's beroende på det faktum att jag gick till Takefu Blade Community, ett konsortium av knivmakare som alla arbetar i mycket samma anläggning.

Var och en av de åtta knivmakarna driver en privat tjänst faktiskt, de är faktiskt rivaler men de diskuterar rum och även vissa enheter, och de industri sina produkter både separat och som en grupp. Dessutom, det verkar, de är faktiskt alla kompisar. Det's ovanlig, annars i princip ovanlig, för att upptäcka completing företag sharing område och även källor i USA , men knivtillverkarna faktiskt been fått det att work with århundraden.

metropolitan areas historia av knivtillverkning, enligt till Takefu Blade Communitys webbplats, går tillbaka till 1300-talet, då en känd smed från Kyoto checkade ut plats letar efter vatten av högsta kvalitet för att lindra hans stål. Medan där, gjorde falchions, verktyg, och knivar för infödda, instructing his stock the method.

Under många århundraden orientaliska kök blad faktiskt very most berömd för sitt eget jordbruk verktyg, och på ett faktor faktiskt Japans ledande källa av skäror. Även om de fortfarande produce jordbruks-verktyg, liksom saxar, produktion har stort bytt till hemkök knivar. I dag, medan varje producent marknadsför knivar under sin personliga titel, är det kollektiva utöver tar knife ordrar från större företag, som lägg till deras mycket egen reklam till varan före ta den till marknaden.