Wheelpoint Audi 1
 

Audi Velgen


De velgen van jouw audi zelf verven is vaak geen goed idee. Wanneer je beschikt over hoogwaardige verfspuiten en een cabine zou het kunnen maar dit zal waarschijnlijk niet het geval zijn. Verf is kwetsbaar, als er stof op de velg komt tijdens het verfproces dan zal je dit altijd blijven zien op de verf. Bij een gespecialiseerd bedrijf worden de velgen gespoten in een cabine zodat er geen kans bestaat op vocht. Men gebruikt hier vaak een magnetische verf ,deze helpt bij een goede verdeling op de velg. Zelf de velgen van je audi verven is buitengewoon lastig, voor een goed resultaat raden we dit niet aan. Wil je toch je eigen velgen verven, doe dit dan in een gesloten stofvrije ruimte met een afzuigventilatie en een masker. Spuit de verf vanaf een afstand op de velg, hoe groter de afstand hoe beter. Laat de nevel van de verf de velg verven en niet de verfstraal aan het begin van je verfspuiter, de nevel geeft het meest egale resultaat. De vraag is echter wel of je moet willen spuiten. Je kan namelijk ook nieuwe velgen in diverse kleuren krijgen. Dat is net zo eenvoudig.

Wil je een andere kleur velgen voor je audi maar heb je geen zin om deze te laten spuiten dan is wrappen de juiste oplossing. Wrappen is goedkoper dan spuiten en je kan wrappen ook simpelweg zelf doen. Het enige wat je nodig hebt is de speciale folie in de juiste kleur, een plastic spateltje, handschoenen, een stanleymes, schoonmaakmiddel en een warmte pistool. Begin met het grondig reinigen van de audi velgen. De velgen moeten volledig vuil vrij zijn voor je kunt beginnen met het aanbrengen van de folie. Als de velg schoon is leg je de folie op de velg. Pak nu de heatgun en warm de folie op. Duw met je hand de folie van buiten naar binnen tegen de velg aan. Vanwege de hitte is het verstandig handschoenen aan te doen. Zorg dat je de folie glad strijkt met je handen zonder bubbels. Snijd nu de overtollige folie weg aan de kant van de band. Druk de rand van het folie met het spateltje stevig aan tussen de band en de audi velg. Snijd nu de overgebleven folie weg (tussen de spaken van de velg en boven het logo van de velg). Je hebt nu een velg die mooi gewrapped is. https://www.wheelpoint.nl/velgen-voor/audi In de audi kom je twee verschillende remkabels tegen, de gewone remkabels en de handremkabel. De normale kabels werken met een vloeistof: remvloeistof. De druk van de vloeistof neemt toe door het indrukken van het pedaal. Vanuit het reservoir van de remvloeistof komt er extra vloeistof in de leidingen terecht door het indrukken van het rempedaal. Het toenemen van de vloeistof zorgt ervoor dat de remblokken gaan werken door de vloeistof, deze zullen worden aangedrukt op de schijf. De audi zal wat afremmen tot je of stil staat. Als je stopt met remmen gaat de vloeistof weer weg, er komt ruimte vrij waardoor de remblokken van de remschijf kunnen komen en de auto stopt met remmen. De handremkabel heeft een andere werking, deze zit vast aan een buis en trekt aan de trommelremmen waardoor de auto komt stil te staan. De kabel van de handrem is vaak een beschermde draad, de overige remkabels zijn kabels met vloeistof. Hoe de remkabels werken is dus helemaal anders bij de kabel van de normale rem en de handremkabel.

Het is Maar natuurlijk fijn als de hond mee kan in de auto. Als je auto een vrij ruime auto is, is een hond meenemen is dus mogelijk, zelfs bij een redelijk grote hond. De hond kun je gemakkelijk vervoeren in de achterbak. Eventueel kun je er voor kiezen dit in een kooi te doen welke je op de grond vastzet. Gebruik je liever geen kooi dan is een speciaal hek welke je tussen de laadruimte en de achterbank kunt bevestigen een tip. Dit zorgt ervoor dat de hond, in het geval van een ongeluk, niet door de auto heen vliegt met nare gevolgen van dien. Uiteraard kun je er ook voor kiezen de hond te vervoeren op de achterbank of eventueel op de passagiersstoel voorin. In zulke gevallen is het aan te raden gebruik te maken van een speciale tuig voor in de auto. Deze speciale hondentuig is voorzien van een gordelbevestigingspunt. Dit kun je simpelweg in de gordelhouder van de audi klikken om de hond veilig te houden tijdens het rijden met de auto. Dan zal mocht je een geluk krijgen de hond veilig op zijn plaats blijven en niet bijvoorbeeld door een raam heen vliegen. Natuurlijk helpt voorzichtig rijden, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Bij het vervoeren van een hond in de audi is het tevens van belang water mee te nemen voor de hond. Mocht je langer onderweg zijn dan verwacht dan kun je zo de hond toch wat te drinken geven. Laat de hond nooit alleen achter in de auto. De auto kan zeer snel (binnen 10 minuten) zo warm worden in de zon dat de hond hieraan dood kan gaan. Parkeer je de auto, ook al is het maar even, neem je hond dan mee.