Hoe een website te maken - een gids voor de beginners


Er zijn veel manieren om een ​​website te maken. U kunt een website maken met behulp van HTML, maar daarvoor moet u bedreven zijn in het gebruik van de codeertaal. Er zijn veel andere hulpmiddelen die u kunnen helpen een website te maken zonder HTML te kennen, zoals Dreamweaver. Deze hulpmiddelen kunnen u helpen met HTML en CSS terwijl u, uw zelf website maken. De functies van deze geweldige tool zijn echter soms beperkend en het kan zijn dat u de HTML- en CSS-codes handmatig moet bewerken. Dit maakt het essentieel om een ​​basiskennis van HTML en CSS te hebben tijdens het gebruik van Dreamweaver. Er is nog een manier om een ​​website sneller en eenvoudiger te maken, de online tool voor het bouwen van websites. Voor deze online tools hoeft u helemaal geen code te gebruiken.

 

Wat is Online Website Builder?

Een online websitebouwer kan worden gedefinieerd als een hulpmiddel waarmee u een website kunt maken zonder handmatige codebewerking. Deze online websitebouwers worden vaak aangeboden door de webhostingbedrijven met de intentie om hun klanten een service met toegevoegde waarde te bieden, die binnen enkele minuten een site kan bouwen met behulp van de drag-and-drop-functies van deze builders.

 

Hoe maak je snel een website met online webbouwers?

Wanneer u kiest voor een online websitebouwer, moet u slechts drie stappen volgen om uw site te maken:

Een domeinnaam registreren;

Webhostingservice krijgen; en

Website ontwerpen

 

Stappen voor het maken van een website

Hier is een gedetailleerd overzicht van alle drie de stappen voor het bouwen van een site.

 

Domeinregistratie - Domeinregistratie is de eerste stap op weg naar het maken van uw site. Dit is hetzelfde als een naam geven aan uw website. Wanneer u een domein registreert via een geldige domeinregistreerder, krijgt u de rechten om een ​​site te maken volgens uw wens met behulp van dit URL-adres. URL is de naam van elke website met een extensie zoals .in, .in enz.

 

Webhosting - Wanneer u een webhostingservice van een webhost ontvangt, is het alsof u uw website een thuis geeft. Nu kunnen uw webpagina's worden opgeslagen op een server, van waaruit ze kunnen worden weergegeven aan de kijkers die uw domeinnaam typen in de adresbalk van hun browser.

 

Website ontwerpen - Een website maken met behulp van de functie slepen en neerzetten is het leukste gedeelte. Het is alsof je een persoonlijkheid aan je website geeft. U hoeft geen HTML, CSS of ander technisch iets te weten om de site te maken. U hoeft er maar een te selecteren uit de vele vooraf ontworpen sjablonen; vul de tekst en andere inhoud in zoals afbeeldingen, video's, kaarten enz. en klik op publiceren om uw site beschikbaar te maken op internet.

 

Veel webhostingserviceproviders stellen u in staat om tests uit te voeren voor het maken van uw site zonder kosten te betalen. Dit maakt u nog comfortabeler met de functies van de door u gekozen website builder. Met veel sjablonen kunt u zelfs uw bedrijfssite creëren met geavanceerde e-commercefuncties. Deze online websitebouwer is een van de gemakkelijkste hulpmiddelen om een ​​website maken met geavanceerde e-commerce-functies.

 

Deepa Roy heeft veel ervaring in de webservicesbranche en ze schrijft uitgebreid over onderwerpen met betrekking tot webhosting en andere website-gerelateerde zaken zoals domeinregistratie.